Een voorspeelmiddag in het mooie kerkje van Wehe- Den Hoorn. Daar kwamen vorige zaterdag veel mensen naar luisteren, en wat viel er een hoop te genieten! Na een vooruitblik op de lente door spreekstalmeester Huib Batenburg werd het spits afgebeten door een gaaf spelend gitaarduo, gevolgd door de fluitjuf met haar jongste leerling, en dat was adembenemend spannend. Het Noorder Noten Orkest speelde een aantal fraaie arrangementen compleet met zang- en klapwerk. Het programma werd vervolgd met een kranige solo-violist, een gitaarduo compleet met “candlelight-gedicht” en een mooi helder spelend fluitduo. Hierna was de beurt aan het vioolensemble met een paar vrolijke Suzuki-liedjes, een bekwaam pianistenpaar speelde virtuoos twee deeltjes ui Saint-Saëns’ Carnaval des animaux en de middag werd op uitbundige wijze besloten door het soepel spelende klarinet ensemble.
Alle muzikante kregen op het podium een bloem en een ovationeel applaus van het enthousiaste publiek.
Op 24 juni om 16.00 uur komen ze weer terug met een geheel nieuw programma.
Komt dan allen luisteren!

Zowel fysiek als op het gebied van eigen ontwikkeling zitten de docenten van Noordakkoord niet stil.
Zo is pianodocente Paulien Seinen dit najaar begonnen met de scholingscursus voor RGM Practitioner. RGM staat voor Ronnie Gardiner Methode en is een super uitdagende en vrolijke oefenmethode die met behulp van muziek en ritme de beide hersenhelften activeert. Kortom, door samen (in een groepje) gestructureerde oefeningen op muziek te doen, worden zowel lichaam als brein in beweging gezet!
De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse jazz-drummer Ronnie Gardiner en is breed inzetbaar. Zowel kinderen met dyslexie of concentratieproblemen als volwassenen met bijvoorbeeld hersenletsel kunnen hier baat bij hebben. Ook is het heel geschikt om, als mensen ouder worden, de hersens fit en jong te houden. ‘Healthy aging’ voor het brein dus!
Alle oefeningen worden gedaan op muziek die aansluit bij de doelgroep.
Voorlopig is Paulien nog druk bezig zelf te oefenen en zich de methode eigen te maken. Mensen die willen mee oefenen zijn van harte welkom!
Zodra de vervolgcursus is afgerond, kan RGM in het Noordakkoord aanbod worden opgenomen.
Behalve braintraining voor jong en oud is de methode ook superleuk om te doen. Lekker bewegen op muziek, plezier maken en ondertussen je hersens trainen!

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u terecht op de landelijke website: http://www.rgm-nederland.nl

Op 5 juni organiseren we de jaarlijkse teamdag voor docenten en medewerkers van Noordakkoord. Altijd weer inspirerend om een dag samen te zijn.
Dit keer in de boerderij van Barbara en Kees te Warfhuizen.