De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Het accordeon is een veelzijdig instrument, je kan er zeer verschillend repertoire op spelen: tango, musette, cajun, tex mex, klezmer, smartlappen, swing, blues, folk, pop, maar ook klassieke muziek en hedendaags klassiek behoort tot de mogelijkheden. Meestal speelt de rechterhand de melodie, terwijl de linkerhand voor de begeleiding zorgt. In een wat gevorderd stadium is ook het spelen van melodieën met beide handen mogelijk. De lessen worden gegeven aan zowel kinderen vanaf + 6 jaar als aan volwassenen, beginners als gevorderden. Nog steeds enigszins onbekend is het onderwijs op accordeon met melodiebassen (convertor). Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De lessen sluiten aan op het niveau en de voorkeur van iedere individuele leerling. Het plezier in het maken van muziek staat altijd voorop

tel: 050-5415265
mail: Gertie Bruin
web: www.gertiebruin.nl

Op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met accordeon spelen en eigenlijk nooit meer gestopt. Na ongeveer twee jaar les had ik al mijn eerste optredens. Deze hobby werd een studie en leidde in respectievelijk 1995 en 1997 tot de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus bij Egbert Spelde aan het conservatorium te Enschede. Verder behaalde ik in 1999 het diploma Theorie der Muziek bij o.a. Johan de With aan het conservatorium te Groningen.

Tijdens mijn accordeonstudie was ik meerdere malen actief deelnemer aan masterclasses, o.a. van mijn grote voorbeelden Mogens  Ellegaard en Mie Miki. Sinds 1999 is de combinatie van lesgeven en optreden mijn beroep geworden, vanaf 1999 bij Muziekschool De Hondsrug in Gieten, vanaf 2001 geef ik ook les aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren. Vanaf 2009 ben ik verbonden aan een aantal conservatoria.

Naast de activiteiten als solist met een breed repertoire van zeer verschillende stijlen (van Tango en Franse musette tot eigentijdse klassieke muziek), ben ik regelmatig begeleider van (opera)zangeres Lies Akkerman, van chansonzangeres Mia Gast, van Mannenkoor Albatros, speel ik in het Driesterrentrio, in het Nederlands Accordeon Ensemble en vorm ik een duo (gespecialiseerd in hedendaagse muziek) met saxofonist Niels Bijl.