De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Creatief leren spelen op het Keyboard. Het keyboard is een populair instrument omdat het verschillende instrumenten in zich herbergt. Je kunt er met hetzelfde gemak een piano, orgel, gitaar, fluit, oosterse of moderne klanken uithalen. Het keyboard heeft ook een begeleidingsfunctie waardoor het al gauw erg compleet klinkt. Maar… niets is saaier dan speelgoed dat al af is! Noordakkoord staat juist voor ontplooiing van creativiteit. Het is belangrijk om je eigen fantasie te prikkelen. Hoe kun je het keyboard nu gebruiken om je eigen liedjes te maken, je eigen begeleiding te verzinnen, misschien zelfs hele composities te bedenken op deze apparaten? Noten lezen is daarvoor niet persé nodig, wel wat handigheid te ontwikkelen op het instrument. Je leert melodietjes spelen en zelf bedenken, akkoorden vinden. Als je dat zelf leert, kun je ook andere instrumenten begeleiden en zo tot een creatieve schepping met anderen komen.

tel: 06-53340235
mail: Ivar Römer

Naast de klarinet en de piano heeft ook het keyboard altijd een magische aantrekking op mij gehad. Als kind, maar ook op het Conservatorium. Het kunnen nabootsen van een heel orkest en verschillende klanken kunnen halen uit één instrument. Van traditionele instrumenten tot hele exotische. Maar zoals het gaat met de moderne techniek, is het van belang om er niet slaaf van te worden, maar haar in te zetten voor eigen creativiteit. Moderne keyboards spelen begeleidingen waar met het aanraken van één knop al een complete band tevoorschijn komt. Het verschil met het aanzetten van je audiospeler thuis is dan niet ver meer weg. Zelf heb ik het keyboard, synthesizer of workstation, (al dan niet aangesloten op een computer en muzieknotatie programma) veel gebruikt voor het muziek componeren en het lekker improviseren in jamgroepjes.