Bij klankmeditatie gebruik ik vaak een Indiaas harmonium. Het Indiaas harmonium komt oorspronkelijk uit West-Europa. Het is karakteristiek voor de klassieke Indiase muziek. Indiase immigranten nemen het instrument op hun beurt weer mee naar Suriname. Daar wordt het gebruikt voor de Surinaams-Hindoestaanse muziek. Het is een blaasinstrument met een verticale blaasbalg die met één hand wordt bediend. De toetsen worden met de andere hand bespeeld. Als begeleidingsinstrument bij klankmeditatie of bij het zingen van mantra's werkt de klank inspirerend en ondersteunend. De klanken kunnen een mooie bedding vormen voor je stem. De klanken zijn rijk aan boventonen.

Het maken van klank helpt om je gedachtestroom tot rust te brengen en je innerlijk te verkennen. Bij klankmeditatie wordt klank afgewisseld met stilte. In de stilte kun je je ontspannen en waarnemen wat er in je lichaam en geest gebeurt. Door klank te maken maak je contact met de vibraties in je lichaam. En dat helpt weer om in het NU te zijn.

Vanaf september bied ik elke tweede zondag van de maand in Ezinge gratis klankmeditatie vanuit het project stadsverlichting.
Op dat moment wordt er in 910 huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Voor meer informatie zie: www.stadsverlichting.nu.

tel: 0594-621506
mail: Martien van den Berg

Al van jongsaf aan wil ik de wereld en mijzelf begrijpen en ga graag de diepte in. Ik hou van klank en kwam erachter dat klankmeditatie mij helpt om in mezelf op ontdekking te gaan. Om te zien welke sluiers mij tegenhouden om te leven zoals ik zou willen leven, om mijn drempels te herkennen en vervolgens te erkennen.
Door klankmeditatie ben ik meer in verbinding met mezelf gekomen en heb ik geleerd me dieper te kunnen verbinden met anderen.
Via klank kan ik uiten wat erin me omgaat. Via klank kom ik uit mijn hoofd en kan ik zijn met wat er op dat moment is.
Ook ben ik erg gefascineerd door de genezende kracht van klank.
Ik heb onder meer opleidingen gevolgd bij klanksjamaan Searching Deer, Wilde Wijze Vrouw en Marc Citroen.
Hoe mooi zou het zijn als iedereen zijn of haar 'Oerlied' zingt. Graag inspireer ik anderen hierbij op hun levenspad.

Ik bied klankmeditatie en begeleid retraites.

Daarnaast ben ik werkzaam binnen het vakgebied mens en organisatie. Ik hou van organisatievormen waar een ieder haar of zijn talenten tot bloei kan laten komen. Als je investeert in je eigen vitaliteit of die van een organisatie als geheel bereik je veel meer dan je nu kan bedenken. 
Ik adviseer organisaties om daar volgende stappen in te zetten.