Zowel fysiek als op het gebied van eigen ontwikkeling zitten de docenten van Noordakkoord niet stil.
Zo is pianodocente Paulien Seinen dit najaar begonnen met de scholingscursus voor RGM Practitioner. RGM staat voor Ronnie Gardiner Methode en is een super uitdagende en vrolijke oefenmethode die met behulp van muziek en ritme de beide hersenhelften activeert. Kortom, door samen (in een groepje) gestructureerde oefeningen op muziek te doen, worden zowel lichaam als brein in beweging gezet!
De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse jazz-drummer Ronnie Gardiner en is breed inzetbaar. Zowel kinderen met dyslexie of concentratieproblemen als volwassenen met bijvoorbeeld hersenletsel kunnen hier baat bij hebben. Ook is het heel geschikt om, als mensen ouder worden, de hersens fit en jong te houden. ‘Healthy aging’ voor het brein dus!
Alle oefeningen worden gedaan op muziek die aansluit bij de doelgroep.
Voorlopig is Paulien nog druk bezig zelf te oefenen en zich de methode eigen te maken. Mensen die willen mee oefenen zijn van harte welkom!
Zodra de vervolgcursus is afgerond, kan RGM in het Noordakkoord aanbod worden opgenomen.
Behalve braintraining voor jong en oud is de methode ook superleuk om te doen. Lekker bewegen op muziek, plezier maken en ondertussen je hersens trainen!

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u terecht op de landelijke website: http://www.rgm-nederland.nl