Afgelopen zaterdagmiddag hebben we weer genoten een prachtig zomerconcert in ’t Marnehoes in Wehe den Hoorn. Veertien leerlingen van uiteenlopende leeftijden en niveau’s  en op maar liefst acht verschillende instrumenten speelden en zongen de sterren van de hemel!

De vioolgroep, in wisselende samenstelling en bij twee stukjes versterkt door twee jonge cellisten, opende de voorstelling met de Hexendans van de vioolvirtuoos Paganini. Hierna speelden ze nog enkele andere bekende stukjes. Sibylla eindigde het viooloptreden door solo de Humoresque van Dvorak te spelen begeleid door haar vader op de piano.

Hierna was de beurt aan de gitaar, het instrument waarop Johan in zijn eentje een swingende blues en samen met meester John een Russische dans speelde. Dat Johan dol is op gitaar spelen en veel oefent, was goed te horen!
De eerste pianist van de middag was Jade Jasmijn die het overbekende nummer Over the Rainbow speelde. Ze deed het vol verve en helemaal uit haar hoofd.

Na Jade was Ruben aan de beurt. Hij speelde een Frans liedje op zijn cello, begeleid door Huib die als vervanger van juf Anne de 2e partij speelde. Een prachtig duo samen!

Dat het een afwisselend programma was, bleek eens te meer toen Jeffrey na een klassiek blokje de sterren van de hemel zong speelde in 2 nummers van Lady Gaga. Hij begeleide zichzelf op de elektrische piano. Na een ritmisch en swingend uitgevoerde versie van Cruella de Vil door Ilse vervolgde het programma met drie Mexicaanse dansen voor klarinet en basklarinet, gespeeld door Liesbeth en Ivar.

Daarna konden we even op adem komen  en wegdromen bij twee prachtige sprookjes van Maurice Ravel door Hanna en Paulien op de piano, gevolgd door 2 easy listening (maar niet easy playing !) stukjes  door Esther op haar saxofoon.

Tot besluit drumde Ella het dak van het Marnehoes met haar nummer Rolling in the deep van Adèle.

Aan het eind kwamen alle musici nog één keer op het podium en kregen ze behalve hun roos nog een groot applaus van het dolenthousiaste publiek. We kijken met elkaar terug op een heel geslaagd concert!